Учени са открили неизвестен досега вариант на вируса ХИВ, който е

...
Учени са открили неизвестен досега вариант на вируса ХИВ, който е
Коментари Харесай

Ново 20: Учени откриха неизвестен досега вариант на ХИВ

Учени са открили неизвестен до момента вид на вируса ХИВ , който е по-болестотворен от нормалното и се е разпространявал неусетно в Нидерландия през последните няколко десетилетия, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Откритието обаче не е причина за паника, тъй като медикаментите против СПИН работят еднообразно добре и на хората с новооткрития вид на вируса, и при останалите и разпространяването му понижава от 2010 година насам. Разновидността е открита в границите на напъните на учени те да схванат по какъв начин ХИВ продължава да се развива.

Откритието акцентира смисъла на свободния достъп до проби и лекуване, с цел да може, какъвто и да е разновидността на вируса, " ХИВ да бъде подтиснат допустимо най-бързо, което предотвратява разпространяването ", сподели епидемиологът от университета на Оксфорд Кристоф Фрейзър, старши началник на проучването.

Различни подвидове на ХИВ циркулират в разнообразни страни, като някои от тях са по-опасни и заразни от други. Подтип В е най-разпространен в Съединени американски щати и Западна Европа. Екипът от Оксфорд се е натъкнал на 17 необикновени случая при разбор на база данни на пациенти с ХИВ в Европа - хора с по-тежки провали върху имунитета и по-инфекциозни от инфектираните с подтип В, когато са били диагностицирани.

Всички случаи, с изключения на два, били от Нидерландия и по тази причина учени те се съсредоточили върху базите данни там. Те са съумели да разпознават клъстер от 109 души, инфектирани с разновидността на подтип В, наименуван VB.

Случаите са от края на 90-те години на предишния век и първото десетилетия на 21 век и в последно време понижават, пишат създателите на проучването в сп. " Сайънс ".

Не е известно коя от множеството на генетични промени на вируса е причина за появяването на подварианта, само че след използване на лекуване, инфектираните с него реагират като останалите пациенти с ХИВ.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР